Considerant que el Lúmen és la unitat de mesura del flux lluminós, i una de les primeres característiques que mirem en un projector, que Sitges és una ciutat situada al litoral català caracteritzada pel seu dinamisme i que Festival és un esdeveniment o festa que compta amb diversos actes o representacions artístiques, creiem que ja us podeu fer una idea de què pot ser el    Lumen Sitges Festival (LSF).

En aquesta primera edició, trobareu des d’una ballada de swing acompanyada d’imatges d’època, fins a un dels primers videojocs de la història al que podreu jugar a temps real, sobre la façana d’una ermita. Des d’un photocall a la carta, fins a tallers i activitats per als més petits. Des de façanes modificades segons la visió de diferents artistes, dissenyadors i estudiants, fins a fotografies projectades a gran escala i que vosaltres mateixos ens enviareu a través dels vostres dispositius mòbils. I com no, alguns videomappings projectats a la façana de l’emblemàtica església de La Punta.

Aquests són alguns dels espais i activitats que trobareu al Lumen Sitges Festival. Un festival que es serveix del videomapping, però que no es basa tan sols en el aquesta tècnica. Així, us proposem fer una passejada pels diferents espais que us hem preparat, mentre interactueu en algun d’ells.

Esperem doncs que LSF us sigui proper, us el feu vostre i el gaudiu durant aquest cap de setmana del 19 i 20 de maig.